Valentijnsdag

Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag waarop men extra aandacht hebt voor zijn of haar geliefde. Deze extra aandacht zie is vaak terug te zien in kaarten, bloemen of cadeautjes. Ook gaat men vaak naar de film, uit eten of doet men iets anders leuks op deze dag. Valentijnsdag wordt altijd gevierd op 14 februari.
[ad#co-2]

Geschiedenis van Valentijnsdag

Valentijnsdag wordt samen gevierd met de feestdag van twee Christelijke Martelaren, maar deze martelaren hebben niks te maken met de gewoonten die we op onze huidige Valentijnsdag hebben. Veel mensen denken dat Valentijnsdag ooit is gevierd om een Romeins vruchtbaarheidsfeest te vervangen.

In het jaar 496 veranderde de Paus dit vruchtbaarheidsfeest en veranderde dit in de Sint-Valentijnsdag. Daarnaast werd ook de datum 1 dag vervroegd en Valentijnsdag wordt nu gevierd op 14 Februari.

Populariteit

De populariteit van Valentijnsdag is de afgelopen jaren erg gegroeid. Dit komt met name door de commercie. In de Verenigde Staten ging men zich vooral focussen op de liefde, dan alleen op de anonieme liefde. Dit werd gedaan zodat er meer winst uit Valentijnsdag gehaald kon worden. Met alleen anonieme liefde spreek je namelijk een kleinere doelgroep aan.

In Nederland is deze omslag rond midden jaren 90 ook duidelijk te zien. Nu profiteren er verschillende soorten winkels goed van, zoals cadeauwinkels en restaurants.

Happy Valentine
valentijnsdag